El diari de Bridget Jones

1 03 2013

El diari de Bridget Jones de Helen Fielding . Perquè no? de vegades tens ganes de llegir un llibre planer, per passar l’estona i aquest és el llibre. Parla sobre una noia amb problemes d’autoestima i que el seu entorn la veu com una solterona als 30 anys. DIVERTIDA, al conèixer la trama i al ser un vocabulari col-loquial recomanable llegir-el en anglés per practicar…. és relativament fàcil de seguir!

Síntesi
Bridget Jones té trenta anys i escaig, no té parella estable, viu en un pis de Londres caòtic, es passa la vida fent una feina que no la distreu, fa molt de cas dels llibres d’autoajuda i porta un diari divertidíssim en el qual escriu tot allò que li passa pel cap. Es vol divertir i no sap gaire com fer-ho; li agradaria ser feliç però no se’n surt. En el fons, s’adona que no sap si triar l’ideal feminista de vida o bé imaginar-se que està enamorada del primer que li passa pel davant… A més de ser una novel·la divertidíssima, El diari de Bridget Jones és una mirada aguda i tendra que no creu ni en alarmismes ni en ideals: segons Salman Rushdie, és “una creació literària brillant i còmica: fins i tot els homes riuran”. El diari de Bridget Jones ha fet escola: ha creat un model – dona independent de més de trenta anys desesperada per trobar el príncep blau – en el qual moltes dones s’emmirallen.

També hi ha la segona part, no tant  coneguda:

Bridget Jones perd el seny de Helen Fielding. Resum:

ELS ANYS DE SEQUERA AL DESERT S’HAN ACABAT. FA QUATRE SETMANES I CINC DIES QUE BRIDGET SURT AMB EN MARK DARCY I ARA JA SAP QUÈ ÉS VIURE AMB L’HOME DELS TEUS SOMNIS, SOBRETOT QUAN ÉS HORA DE RENTAR PLATS. ADELERADA PER LES BRIDGETMANIES DE SEMPRE, ES PREGUNTA SI EN MARK SOBREVIURÀ ALS INTENTS DE SEDUCCIÓ D’UNA AMIGA PREDADORA. I ARA QUE INTENTA COMENÇAR UNA NOVA CARRERA COM A ENTREVISTADORA, NO SE SAP ESTAR DE DEMANAR-SE MIL COSETES: PODRÀ TORNAR A CANVIAR DE FEINA?, SOBREVIURÀ ALS TRENTA-SET LLIBRES D’AUTOAJUDA QUE S’HA COMPRAT? I SOBRETOT: ON ANIRÀ DE VACANCES? EL RETORN DE BRIDGET JONES HA DIVERTIT TANT ALS SEUS PRIMERS LECTORS COM ELS QUE ENCARA NO LA CONEIXIEN. COM HA DIT NICK HORNBY, «HELEN FIELDING ÉS UNA DE LES PLOMES MÉS DIVERTIDES D’ANGLATERRA I BRIDGET JONES UNA CRIATURA PRÒPIA D’UN GENI DE LA COMÈDIA

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: