LIFE revista de fotoperiodisme

27 04 2011

L’arxiu de fotos de la revista LIFE es accessible a internet en el següent enllaç, és un fons fotografic molt interessant que comprén diverses èpoques, païssos, …. al llarg dels anys, ja que la revista es dedicava al fotoperiodisme, molt interesant. Us deixo la ressenya de la revista del wikipedia:

La revista Life és una revista estatunidenca amb diverses estapes de desenvolupament. A la primera fou una revista d’humor i informacions generals publicada des del 1883 al 1936. L’any 1936, Henry Luce, el fundador del “Time“, comprà tots els drets d’aquesta revista únicament per poder adquirir els drets del seu nom, després d’això, passà a ésser una publicació creada per ell, amb gran èmfasi en el fotoperiodisme.

“Life” va aparèixer com a revista setmanal fins el 1972, com a “especials” de forma intermitent fins el 1978; una revista mensual des del 1978 fins el 2000; com un suplement setmanal de diversos periòdics des del 2004 fins el 2007.

Fou fundada el 1883 i era similar a “Puck“. Es publicà durant 53 anys com a revista d’interès general i d’oci, amb gran quantitat d’il·lustracions, acudits i comentaris socials. En ella van aparèixer-hi alguns dels grans escriptors, editors i caricaturistes d’aquella època als Estats Units, incloent-hi Charles Dana GibsonNorman Rockwell i Harry Oliver. Durant els anys següents aquesta revista oferia breus càpsules amb crítiques a l’interior, (semblants a les que hi apareixien al “The New Yorker“) de les pel·lícules que s’estrenaven a Nova York, però amb l’innovador toc d’una colorida tipografia per a cada crítica, com si fos un semàfor: color verd per a una crítica positiva, vermell per a una de negativa i àmbar per a notícies mixtes.

La revista “Life” d’Henry Luce fou la primera revista estatunidenca plena de fotografies relacionades amb les notícies i dominà el mercat per més de quaranta anys. La revista venia més de 13,5 milions de còpies per setmana en només un lloc i era tan popular que el president Harry S. TrumanSir Winston Churchill i el General Douglas MacArthur publicaren llurs memòries en les seves pàgines. Potser una de les imatges més conegudes que han estat impreses a la revista fou la que va agafar Alfred Eisenstaedtd’una infermera en braços del seu marit, captada el 27 d’agost del 1945, quan es festejava la victòria sobre Japó a Nova York. El lloc de la revista dins de la història del fotoperiodisme és considerat el més important degut a la seva contribució i publicació. Luce comprà els drets del nom als publicadors de la primera versió de “Life”, però va vendre la seva llista de subscripcions i aparicions a una altra revista; no va haver-hi continuïtat a l’editorial entre les dues publicacions.  

“Life” fou un gran èxit durant dues generacions, però després el seu prestigi fou disminuint per problemes econòmics i nous canvis. Des del 1972, “Life” cessà la seva publicació dues vegades, només per a ser comprada novament pels lectors en diferents ocasions. Time Inc. anuncià el 26 de març del 2007 que cessaria la publicació de “Life” el dia 20 d’abril del 2007, el qual fou l’últim dia de l’edició impresa de “Life”. La marca continuarà a Internet, segons explicaria Time Inc. (una secció de Time Warner) en un comunicat. 

La revista LIFE era una publicació americana de fotoperiodisme que es va publicar de manera intermitent entre el 1936 i el 2007. Recentment, els seus reportatges fotogràfics estan tenint una segona vida a la xarxa.

Primer, a finals del 2008, en una col·laboració amb Google van fer disponibles imatges dels seus arxius, algunes que ni tan sols havien estat publicades, a través del “LIFE photo archive hosted by Google”, una mena de buscador específic de fotos històriques. Hi podem fer cerca per a qualsevol concepte o personatge (hi ha moltes imatges de personalitats del món de la política, l’entreteniment…). En general és un recurs interessant per als que us agradi fer un cop d’ull al passat a través de les fotografies, per trobar material que il·lustri idees, projectes o per passar l’estona!      

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: