Parlem de llibres

24 04 2011

De part de la princesa morta de Kenizé Mourad, m’agrada bastant la novela històrica doncs al mateix temps que llegeixes, vas adquirint informació de llocs, situacions….. doncs bé, aquest és un dels meus llibres, l’argument és sobre una princesa turca (la mare de l’escriptora), que ha de fugir del seu país arrel de la desfeta de l’imperi otomà i passa per varis païssos acabant a París en plena Segona Guerra Mundial. Acabant de llegir el llibre, em van venir unes ganes irresistibles de visitar Estambul (que encara no he solucionat! snif, snif), per mi, un molt bon llibre, aquests dies l’he tornat a veure a les llibreries.

Un Jardí a Badalpur de Kenizé Mourad, és la continuació del llibre anterior, bé, però em va fer “volar” més la primera part…..

LECTURES PENDENTS (entre d’altres…) que  vaig veure a les llibreries ahir:

 Escollida pels Déus de Maria Carme Roca, seguint la novela històrica, aquesta m’ha semblat prou interessant, l’he d’aconseguir….. (si algú l’ha llegit i em pot donar l’opinió) us deixo l’extracte:

Empúries, any 305 abans de Crist

Empòrion, una petita polis de l’occident de la Mediterrània, creix pròspera, entre altres coses gràcies a les riques terres de l’interior, les dels ibers indigetes. El naixement d’una nena, fruit d’un amor prohibit, coincidirà amb un període d’hostilitats entre emporitans i indigetes. Reclamada per la sacerdotessa de la ciutat ibera d’Índica, però acollida per una cortesana, Hèlia creixerà dins les muralles d’Empòrion aliena als interessos enfrontats dels ciutadans. Mentre el ric i venjatiu comerciant Heraclides pretén convertir Empòrion en una tirania, el seu cunyat Aris somia la reforma dels temples i el culte a Asclepi. D’altra banda, a Índica, Unibelos, tan ambiciós com bon guerrer, conspira per usurpar el poder.
Amb l’Empúries grega com a escenari, les lluites i les intrigues esclataran barrejant-se amb les passions personals. I a la seva ombra, la sivella d’una cortesana anirà deixant unes cicatrius difícils d’esborrar.

 El llegat de Katherine Webb, un altre de pendent, també té bona pinta…., us deixo l’extracte:

L’Erica i la Beth Calcott són germanes, però no comparteixen gaires coses, i sembla impossible que puguin acomplir les últimes voluntats de l’àvia, que els ha deixat en herència una gran casa al camp d’Anglaterra amb la condició que hi visquin totes dues. Encara indecises, l’Erica i la Beth es posen d’acord per passar unes vacances de Nadal a la mansió….Allà, en aquell casalot ple de racons i soterranis, la memòria de les germanes es desperta i a poc a poc es va revelant una història misteriosa que va començar fa quasi cent anys, quan una dona desesperada va deixar les prades americanes per tornar a Anglaterra, enduent-se’n alguna cosa més que les maletes..L’Erica vol saber, la Beth vol oblidar, i l’aire s’omple d’imatges llunyanes… Cavalcant entre l’avui i l’ahir, El llegat ens porta a revisar certs records com si fossin joguines antigues i a entendre que a vegades la veritat pura i dura pot retornar-nos el plaer de viure…

Anuncis

Accions

Informació

One response

25 04 2011
Neus

De part de la princesa morta: un gran llibre… A mi també em va agradar molt!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: