Diccionari biogràfic de dones

8 04 2011

Un recurs molt ben dissenyat, pots fer cerces per diferents paràmetres a les 655 biografies entrades al  diccionari, i inclús pots colaborar per incrementar-ne el nombre. A continuació la descripció que s’en fa a la mateixa pàgina web:

El Diccionari Biogràfic de Dones – DBD és un projecte de recerca que neix amb l’objectiu de donar relleu a la contribució de les dones a l’esdevenir de la història dels territoris de parla catalana. Aquesta recerca, sorgida amb el suport de la Generalitat de Catalunya i del Govern de les Illes Balears, s’emmarca en el recorregut que investigadores i investigadors de diverses àrees de coneixement i grups de recerca universitaris en estudis de les dones i del gènere van iniciar, ja fa unes dècades, per tal que les dones, protagonistes de la vida, també ho fossin de la història.

DBD recull històries de vida, biografies. Ens agrada llegir, conèixer, històries de vida de dones i també d’homes. Sentim el plaer, el gust, per conèixer la singularitat de cada ésser i, potser reconèixer en la vida de l’altra moments i aspectes que ens ajuden a comprendre els problemes i les vivències de les dones en el món d’avui. Les trajectòries vitals de les dones que ens han precedit ens fan sentir que formem part d’una genealogia, dins d’una cadena de transmissió femenina que enllaça el passat amb el futur.

Finalment, val a dir que aquest Diccionari és un projecte viu. La selecció de biografies de la qual partim és incompleta i insuficient, i per això deixa la porta oberta perquè des dels grups de recerca universitaris, els estudiosos vinculats als centres d’història local, als àmbits professionals o politicosocials implicats (col·legis de periodistes, associacions i partits…), així com des de la societat en general, ens ajudeu a acabar de documentar aquesta part de la història. Fem créixer el Diccionari biogràfic de dones.

Anuncis

Accions

Informació

One response

12 04 2011
M. Carme

Molt interessant i informativa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: