Coulant de xocolata

3 03 2011

Sort de la familia que ens llegeix….. de part de la Neus la recepta del coulant, personalment no l’he fet, però l’he tastat i és boníssim!!!!

Recepta coulant de xocolata (10-12 aprox.)

Ingredients:

250 gr mantega

250 gr xocolata

5 ous

75 gr sucre

125 gr farina

Primer de tot es preparen els motlles perquè la massa del coulant no quedi enganxada i un cop surtin del forn es puguin desemmotllar bé: els motlles d’alumini (dels de llençar) s’unten amb margarina per dins i després s’espolsen amb una mica de farina.

Per a preparar la massa del coulant, per una banda es fon tota la mantega amb tota la xocolata a foc lent.

Per altra banda, es baten els ous amb el sucre fins que queda a punt de neu.

S’aboca la xocolata fosa amb la mantega cap al bol on hi ha els ous amb el sucre batuts. Es barreja tot.

Per últim, es va afegint de mica en mica la farina en cullerades petites alhora que es va barrejant. Amb la farina, la massa del coulant es va espessint, agafa cos.

Un cop tot barrejat, ha de quedar una massa uniforme i una mica espessa. S’aboca en cadascun dels petits motlles d’alumini.

Quan es volen coure, preescalfar el forn a 200ºC i, si és amb la funció d’aire, millor. Quan ja és calent, posar-hi els coulants uns 7-8 minuts. Observar-los i treure’ls quan veiem que la massa s’infla i sembla vessar del motlle. L’ideal és que quedin cuits i cruixents per fora i la xocolata fosa per dins. Tombar el motlle i servir sol o bé amb un tros de gelat per contrastar (queda molt bé amb gelat de vainilla i nous de macadàmia)!

Anuncis

Accions

Information

4 responses

3 03 2011
Immaculada

i no deu engreixar!

3 03 2011
Neus

Potser una mica… Però és tan bo que segur que ha de ser bo també per la salut!!!! jajaja 🙂

4 05 2011
montse

hola carme tinc un dubte ,si es pot congelar i si es pot si a de ser cru o ja cuit gràcies records

4 05 2011
Nuvoldebits

Hola Montse,

Es poden congelar!, sense coure, i posar el forn sense descongelar!, i inclús queden millor ja que al ser congelats l’interior queda més liquid!

Apa, si ho proves ens ho fas saber….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s




%d bloggers like this: