Joomla 1.5 – Gestió menus (pas 2)

28 02 2011

El primer que necessitem fer un cop hem seleccionat la plantilla és crear els nostres propis menus. Des del panell d’administració s’accedeix a l’apartat Menús, Gestió Menus. En la versió 1.5 que estic acutalitzant (és l’unica que em permet actualment el meu servidor ARSYS).

Punts importants a tenir en compte:

1. Omplir sobretot el camp: “Título del módulo”, doncs a partir del modul podem ubicar el nostre menu als diferents espais de la nostra plantilla. (si no ubiquem el menu, no apareix en pantalla i llavors, perquè volem el menú???). Veure imatge adjunta.

2. Tots els tutorials et recomanen no esborrar el menu principal, doncs bé a la  plantilla seleccionada sortia sempre en aquest menu propaganda de la plantilla,… evidentment el primer que vaig fer va ser borrar el menu principal (desobeint TOTALMENT les recomanacions….). En aquest punt, per molt que configuris menus, els ubiquis a la plantilla… no et surt a la mateixa posició que el menu principal inicial (de fet la posició no està definida a la plantilla), sols et queda recordar el NOM ORIGINAL del menu i reproduir-lo…. coses de la informàtica.

A parti d’aquí has de definir ITEMS de Menu, que poden ser articles, llistes d’articles, categories, llistes de categories….. (per tan com a mínim has d’haver creat un article i definir un ITEM DE MENU per visualitzar aquest article). En definitiva estructurar la informació que vols mostrar segons categories i seccions.

A l’imatge adjunta diferents classes d’ITEMS de Menu

I per últim, mostrar el menu en alguna posició de la pantalla, això ho has de fer a partir de l’opció d’ EXTENSIONS, GESTOR DE MODULS, a destacar l’apartat POSICIO, que fa referència a la posicions definides a la plantilla, veure imatge adjunta

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: