Joomla 1.5 parlem de plantilles

17 02 2011

El concepte de plantilles en Joomla 1.5, és bàsicament per canviar l’aspecte del nostre CMS, pel que fa a la funcionalitat, a hores d’ara no he detectat grans diferències. Les següents pàgines us permetràn baixar plantilles joomla gratuites: http://plantillasjoomla.org/, www.joomla24.com,  http://www.themza.com

Com provar una plantilla amb Joomla 1.5? senzillísim un cop tens el ZIP al disc del teu ordenador, accedeixes al menu administrador del Joomla i l’apartat: “Extensiones” , “Instalar/Desinstalar”, “Subir Paquete”, i llavors ja a “Extensiones”, “Gestor de plantillas”, pots veure la plantilla que acabes de pujar.

El més important de les plantilles és saber els noms de les arees que tens definides per posar informació, les més normals són: “top”, “left”, “right”, “user1″…… ha aquesta informació hi pots accedir des del gestor de plantilles, seleccionant la plantilla que vols i després opció: “Previsualitzar”

Nota: utilitzo el Joomla 1.5 perquè el tinc instalat als servidors ARSYS i no em permet utilitzar 1.6, si utilitzeu el mateix servei ARSYS, us recomano que instaleu Joomla directe al servidor (no al PC, treballar amb local i pujar fitxers), i abans de la configuració crear la Base de Dades MySql així obtenir el nom (Arsys no et deixa donar cap nom de BD) que necessitaràs en el procés d’instalació. He estat treballant amb Joomla 1.6 i molts dels temes que em trobo amb la versió 1.5 ja estàn solventats.


Accions

Information

Deixa un comentari