Visita virtual a la Capella Sixtina

15 02 2011

 

Vols veure la capella sixtina des del sofà?, accedeix al següent enllaç, fantastic! i a molt bon preu!

La capella Sixtina és un dels més famosos tresors artístics de la Ciutat del Vaticà, construïda entre el 1471 i el 1484, en l’època del papa Sixt IV, d’on procedeix el nom pel qual és coneguda, encara que inicialment es va anomenarCapella Palatina.

El seu arquitecte va ser Giovannino de Dolci, encara que va ser dissenyada perBaccio Pontelli. És coneguda a tot el món tant per ser la sala on se celebra elconclave i altres cerimònies oficials com les coronacions papals, com per haver estat decorada per Michelangelo Buonarroti. Es troba a la dreta de la Basílica de Sant Pere, després de la Scala Règia, i originalment servia com capella a l’interior de la fortalesa vaticana.

La capella te forma rectangular i fa 40,93 m de longitud per 13,41 d’amplària (les dimensions del Temple de Salomó segons l’Antic Testament). La seva altura és de 20,7 m.

La seva decoració pictòrica al fresc es va iniciar just al acabar-se’n la construcció i hi van participar Sandro BotticelliLucca SignorelliPeruginoPinturicchio iGhirlandaio entre d’altres. Aquestes pintures van ser concloses el 1482, a l’agost de1483,Sixt IV a la primera missa celebrada a la capella, va consagrar el recinte a Maria.[1]

Per ordre del papa Juli IIMiquel Àngel va decorar la volta (1.100 m²) entre 1508 i 1512. A Miquel Àngel no li va agradar aquest encàrrec, i va pensar que el seu treball només era per satisfer la necessitat de grandesa del papa. Tanmateix, avui la volta, i especialment El judici Final, sobre l’altar major, són considerats com els més grans èxits de Michelangelo a la pintura. Al centre de la volta es representen nou escenes rectangulars sobre la Creació i la caiguda de l’home, flanquejades per profetes i sibil·les, els avantpassats de Jesús i arquitectures i escultures fingides.

El 1514 o a començaments de 1515Rafael Sanzio va rebre del papa Lleó Xl’encàrrec de dissenyar un grup de tapissos monumentals per a les parets de la Capella Sixtina.

(extret de WIKIPEDIA)

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: